op kraambezoek

Wachten tot de dag dat Brunoke mocht meekomen naar Aalst was toch wel nog heel lang. Daarom trokken wij half oktober nog eens naar de Moortelshoeve voor een kraambezoekje.
Van zodra de mevrouw ons cavke binnenbracht begon hij hevig met zijn staartje te kwispelen. Zou hij ons al herkennen? Zo hevig hij tekeer ging! Of kwispelstaart hij naar iedereen die er vriendelijk tegen is en hem laat delen in je lichaamswarmte?
Ook maakten wij van de gelegenheid gebruik om een doek in het nestje te leggen zodat wij deze thuis in zijn bench* konden leggen als hij binnen enkele weken naar Aalst zou meekomen. Op die manier hoopten wij het weghalen vanbij de moeder te verzachten en de gewenning aan zijn nieuwe thuis te bevorderen.
Nadat de definitieve afspraken gemaakt waren voor de komst naar zijn mama, Chris, en zijn papa, Armand, noteerden wij met genoegen ook nog een aantal tips vanwege zijn 'opvoedster' van de Moortelshoeve.
Zij tipte ons onder andere een aantal boekjes te ontlenen bij de stadsbibliotheek, een bench te voorzien in de leefruimte en voor de zindelijkheidstraining meteen een vaste plaats te voorzien in de tuin als hondentoilet.(zie diavoorstelling : de voorbereiding op Bruno's aankomst in Aalst)
een aantal titels van ontleende boekjes :
- "de Cavalier King Charles spaniel" in de reeks 'over dieren'
- "Spelenderwijs opvoeden van uw pup" van Peter Beekman
- "Toepols puppywijzer" van Gwen Bailey

Geen opmerkingen: