de eerste kennismaking

Op 1 oktober 2008 trokken wij, Chris en Armand, samen met Marleen,onze goede vriendin en tipgeefster, naar Zele.
Marleen was aan de weet gekomen dat de 'Moortelshoeve' een nestje Cavalier King Charles had van zo'n 4 weken oud.

Al een ganse zomer waren wij aan het spreken over 'onze Bruno'. Op de wekelijkse markt in Aalst hadden wij een dame ontmoet die 2 Cavalierkes bij zich had en wij waren meteen bezweken voor de charmante,kalme hondjes.

Voordat wij verder het verhaal van Brunoke brengen , wensen wij toch eerst even stil te staan bij onze lieve poes Cartoes, die, wij weten het niet exact, toch zo'n 18 jaar ons trouw gezelschap heeft gehouden. Zij bezorgde ons zoveel plezier en laat een grote leegte na.
Zo'n trouwe poes hebben wij nog nooit gehad. Zij kwam als zwervertje bij ons aan, zag dat het bij ons goed was en bleef. Ons huis en onze tuin was haar domein, verder is zij nooit meer gegaan. Ook voor Evi en Ellen was zij een fantastische huisgenoot.
Wij spraken dan ook al enige tijd tegen Cartoes over een kleine vriend die er zou kunnen bijkomen. Jammer genoeg ws haar leven op en heeft zij Bruno niet meer gekend. Het zou zeker haar vriendje geworden zijn. Nu rust zij dicht bij ons. Wij zullen je nooit vergeten, Carrie!


Ons huis begon snel een gezelschapsdier te missen en na enige tijd kwam het verlangen naar een Brunoke terug opzetten. Dus 1 oktober was het zover...
We zouden eens gaan kijken, maar vanzelfsprekend bleef het daar niet bij.





Uit een nestje van 5 (eentje hebben wij niet meer kunnen fotograferen, wegens reeds verkocht) was het snel beslist; de 'ruby' *zou ons cavke** worden. Wij spraken al zo lang van onze 'Bruno', dus....


* 'ruby ': er zijn 4 soorten cavalierkes,
- Black en tan:ravenzwart met bruine aftekening boven de ogen,op de wangen,binnenkant oor
op de borst,benen en onder de staart.
- Blenheim:rijke kastanjekleurige aftekening goed gebroken op een parelwitte achtergrond
- Tricolor: zwart en wit, goed verdeeld en gebroken, met tan-aftekening boven de ogen,op de
wangen, binnenkant oor en benen en onder de staart
- Ruby:geheel diep rood gekleurd


** 'Cavke' is een populaire afkorting voor Cavalier (ook soms Chevallier) King Charles Spaniel.


Gezien de leeftijd, moest de puppie nog even bij de moeder blijven. Het ligt een beetje in discussie wat de meest ideale leeftijd is om de puppie naar de nieuwe baasjes te brengen. Algemeen geldt 8 weken, maar recenter wordt geopteerd voor 6 weken, omdat vanaf dan het socialisatieproces kan starten.


In diavoorstelling 1 hiernaast onze wederzijdse kennismaking, waarna wij goed gezind naar huis terugreden en begonnen af te tellen naar de komst van Bruno.

Geen opmerkingen: